Događaji

Posetite novi štand Trdelnik - Chimney cake na II spratu!

21. april 2021.

Trdelnik, Chimney cake, Kurtoš kolač ili Odžak kolač, možda ste čuli razne nazive za ovaj prelep kolač i imali priliku da ga probate širom Evrope. Mi smo kolač prvi put probali u Pragu, a oduševljenje je bilo preveliko i zato smo ostali verni nazivu TRDELNIK, iako je kolač tradicionalna Madjarska poslastica.


Po saznanjima starijih dama, naše bake su ga pravile na kukuruzovini, gde su ukućani mogli da uživaju u prelepom ukusu i mirisu kolača koji se širio kroz njihov dom.

Reč je o kiselom testu koje se spiralno namota na specijalni drveni kalup, uvalja u vanilin šećer i peče u posebnoj peći gde prilikom pečenja dobijamo mekano/hrskavu poslasticu i predivan miris koji mami sve prolaznike da ga probaju.


Kada je kolač ispečen i šećer karamelizovan kolač uvaljamo u prilog po vašoj želji ( lešnik sa cimetom, plazmu, čoko mrvice, kokos, cimet sa vanila šećerom, šarene mrvice, kakao/keks) a iznutra namažemo Nutelu, Eurokrem, nadev od šumskog voća ili vanila krem, izbor kombinacije priloga je isključivo na vama.

Kako bismo vas podsetili na detinjstvo ili sećanje gde ste putovali, prvi put probali kolač, čekamo vas u Delta City-ju da ponovite svoje uživanje i zadovoljite sva vaša čula predivnim Trdelnik kolačem.