Komercijalna banka
Komercijalna banka

Komercijalna banka AD Beograd je banka sa 42 godine dugom tradicijom. Banka univerzalnog tipa, koja pruža sve vrste bankarskih usluga svim kategorijama klijenata, od građana, preko STR, malih i srednjih preduzeća, sve do najvećih domaćih i internacionalnih kompanija. Neprestano prilagođavanje zahtevima modernog poslovanja, uvođenje novih bankarskih proizvoda i usluga i korišćenje naprednih tehnologija u obradi podataka, recept je za njeno dugogodišnje uspešno poslovanje.

Mrežu Banke čini 230 filijala i ekspozitura u Srbiji, koje koristi 900.000 zadovoljnih klijenata, sa 1.300.000 aktivnih računa. Banka je članica Grupe Komercijalna banka, u kojoj su i njene, nezavisne banke u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, sa 40 filijala i ekspozitura, čije usluge koristi 100.000 klijenata.

Banka je druga najveća banka na srpskom bankarskom tržištu, kako mereno visinom kapitala (akcijski kapital od 352 i ukupni kapital od 526 mil. evra), tako i mereno visinom aktive, koja je na kraju 2012. godine dostigla 324 milijarde dinara, uz porast tržišnog učešća na 11,3%.

Banka se posebno ponosi činjenicom da uživa najveće poverenje grđana, koji su joj poverili gotovo 1,4 milijardu evra štednje, ili svaki šesti evro ukupne štednje u Srbiji.

Država Srbija je najveći pojedinačni vlasnik Banke, sa 42,6%, pošto je u 2012. god, u skladu sa strateškim ugovorom koji ima sa EBRD, dokapitalizovala Banku sa 102 mil. evra. Među akcionarima Komercijalne banke nalazi se i niz međunarodno afirmisanih institucionalnih investitora (IFC, Swed Fund, DEG...), kao i više snažnih domaćih javnih i privatnih kompanija.

Proteklu godinu obeležilo je i unapređenje elektronskog poslovanja i mobilnog bankarstva, razvojem aplikacija koje olakšavaju poslovanje i informisanje klijenata. Prateći njihove zahteve, Banka je pojačala i svoje prisustvo na Internetu i društvenim mrežama, što je naišlo na podršku i brojne pohvale klijenata, partnera i on-line zajednice.

Banka je i jedna od najuspešnijih banaka po visini ostvarene dobiti (gotovo 40 mil. evra u 2012. godini). Značajan deo sredstava Banka kontinuirano usmerava u projekte društvene odgovornosti, bilo kroz rešavanje problema najugroženijih kategorija građana iz svog okruženja, bilo kao pomoć talentovanim pojedincima i grupama i najuspešnijim predstavnicima kulture, nauke, umetnosti i sporta,.

U 2012. godini započet je i izuzetno ambiciozan projekat naslovnog sponzorstva „Kombank arene“, koji beleži izuzetne efekte u javnosti. Ime Komercijalne banke vezuje se sada i za najveće muzičke, scenske i sportske događaje koji okupljaju publiku svih uzrasta, što Banku čini još bližom klijentima i svim građanima Srbije.

Lokal
Prizemlje - Lokal 124
prikaži na mapi

Kontakt
Telefon:
+381 11 3129 706
+381 11 3129 707

Website:
http://www.kombank.com/